Kew Residence I

Residential | New Build | Architectural & Interior Design Published in Houses Style, Home Beautiful and Sunday Herald Sun


A series of three pavilions, linked by a circulation spine, were created on this challenging site of approximately 7.5m wide, and a prominent slope of 5.5m. Planning constraints further limit the upper floor to 4.8m wide.The pavilions were terraced down the topography to minimise site cutting/filling, while enabling light to enter deep into the house.

Internally the focus is centred on a limited palette of materials: polished concrete flooring, crisp white walls and walnut joinery. The powder room is conceived as a glowing box, being white glass walls/door backlit for maximum effect. The open-tread stair, with frameless glass balustrades, is enhanced by full height steel rods. Upstairs a jade coloured opalescent mosaic tile accentuates the fluid formed shower recess, extending full length along the west wall. An obscure glazed floor-to-ceiling front window to the study provides dappled light while shielding out the busy road and views of a cemetery opposite.

︎531 Camberwell Road CAMBERWELL VIC 3124 Australia   ︎ 61+ (03) 9939 5918   ︎